Intervalliasiaa

Erehdyin tässä kerran keväällä tekemään intervallitreenini eräässä piiitkässä hiekkamäessä, mikä oli ihan totaalisen puhkikuluttavaa puuhaa – erityisesti kun suoritin sen täydellisenä hellepäivänä keskellä paahteisinta iltapäivää. Intervalleissani on määritelty minuuttimäärät (tähän mennessä ollut n. 2 x 4-5 min), jotka kuuluu juosta syketasoilla 4-5 (syketasojen haarukka on 1-5, eli 5:ssa mennään aika lailla melko täysillä) ja niiden välillä on lyhyempi aika, jolloin palaudutaan pienemmillä sykkeillä. Tuolla kyseisellä mäkitreenillä sain aivan kuin vahingossa aikaan korkeimmat mittaamani sykkeet, ja sen jälkeen olenkin vedellyt noita intervalleja vähän enemmän semmoisessa sykejahtimoodissa, että olen aina yrittänyt päästä edes sinne samaan sykkeeseen tai mielellään vielä korkeammalle. Ei, en ole päässyt tasaisella maalla juosten edes sinne samaan sykkeeseen..

Viime viikolla heräsin miettimään, että onkohan tämä nyt sittenkään se intervallin syvin olemus, että sen 4-5 minuutin aikana vedetään yhteensä pari minuuttia niin kovaa kuin kintuista lähtee, ja sitten loppuaika kasataan keuhkoja tieltä ja kävellään, kun ei juoksemaankaan enää pysty. Päädyin lopputulemaan, että jatkossa vedän intervallini mieluummin niin, että tuon 4-5 min ajan juoksen juuri sen verran kovempaa, että sykkeet ovat oikeilla tasoilla, mutta en enää yritä tavoitella maksimisykkeitä.

Eilen sitten vetäisin ensimmäisen intervallin tuolla tavoin ja olihan se paljon ihmisystävällisempää 😀 Olen myös ihan vanhanaikaisesti kirjannut paperille ylös aikoja/matkoja/sykkeitä juuri noilta intervalliosuuksilta, ja eilen tuli luonnollisesti ennätykset niin matkassa kuin vauhdissakin, kun ei välillä tarvinnut ”tuhlata aikaa” kävelyyn. Näin myös mielessäni kuinka kehoni tottui juoksemaan vähän pidempään vähän kovemmilla vauhdeilla, ja kuinka se kehitti yleistä juoksuvauhtiani. Eli tällä tapaa todellakin jatketaan. Voihan sitä sinne ihan viimeisen intervalliosuuden loppuun sitten ottaa vähän kovempaa spurttia, jos niitä sykkeitä haluaa hakea 😉

PS. Instagramissa lisää kuvia ja dataa vanhoista juoksuista!

Kasinot
Betoriginal

100x talletuksella + jopa 25% cashback

SuperNopea

Talletuksella 50 käteiskierrosta

Casombie

130% 130€ tai 100% 500€ + 100x (useita tervetuliaisbonuksia), viikottainen cashback 5-15%