//

Thaimaa: ruokaparatiisi

 

Thaimaa on oikea ruokaparatiisi. Etenkin Aasialaisen ruuan suhteen. Sisäänheittäjät houkuttelevat turisteja syömään ja joka nurkan takana odottaa ravintola tai koju, joka on täynnä ruokaa ja juomaa. Mikä parasta, se on niin halpaa. Euroissa riippuen mitä/missä syö, ateria maksaa n. 3-10e juomineen. Kojuista saa todella halvalla katuruokaa esim. liha/kanavartaita. Ne ovat todella hyviä.


Odotin todella paljon tätä matkaa jo pelkän ruuan suhteen. Pääsi pitkästä aikaa syömään tuoreita mereneläviä ja juomaan raikasta nuorta kookosta. Tottumattomalle suosittelen maistamaan ainakin Pad thaita, Thaimaan kansallisruokaa. Se ei ole kovin tulista. Myös papaijasalaatti on todella ihanan raikas, kannattaa pyytää se mietona, sillä se voi olla todella tulista. Täältä saa todella halpoja hummereita, suosittelen. Tom yam keitto on monien mieleen, sillä se on joko kirkas tai ihanan kermainen keitto ja joissakin ravintoloissa se tarjoillaan kookoksen sisällä. Ananaksessa tarjoiltu paistettu riisi, kana satay vartaat pähkinäkastikkeella ja vokattu Morning glory ovat myös todella herkullisia.

Hyvän thaimaalaisen ruuan ravintolan merkki on, että paikalliset käyvät syömässä. Jotkut ravintolat näyttävät todella ränsistyneiltä, mutta jos siellä istuu paljon paikallisia, on ruoka todennäköisesti hyvää. Se voi olla myös halvempaa kuin hienomman näköisessä paikassa. Muistan aikaisemmalta Phuketin reissusta sen, että kerran kävimme todella hienon näköisessä ravintolassa, mutta sieltä saimme koko reissu huonoimmat annokset. Ne olivat pieniä ja liian tulisia.

Ruokamyrkytyksen/mahatautien välttämiseksi kannattaa aina pestä kädet. Tai muista käsidesi. Rönsistyneimmissä paikoissa kannattaa pyytää juomat ilman jäitä, sillä ne on saatettu valmistaa paikallisesta vedestä ja heillä on erilainen bakteerikanta, kuin meillä Suomessa. Myös joskus majoneeseja kannattaa välttää, sillä ne ovat saattaneet seistä lämpimässä pitkään. Kannattaa myös aloittaa maitohappokuuri n. viikko pari ennen matkaa.


  1. Valitse haluamasi ilmaiskierrokset
  2. Siirry kasinolle ja rekisteröidy
  3. Kokeile onneasi ilman talletusta
  4. Ilmaiskierrokset uusille asiakkaille


LIFESTYLE BLOGGER: reseptejä, matkailua ja kauneudenhoitoa :)
Instagram : @petrajosefinaa
Food instagram: @food_by_twins

Seuraava kirjoitus

Vietnamilainen pho keitto

Uusimmat Blogit

Hatarat muistikuvat

Kuuntelin töissä puolella korvalla radiota ja siellä puhuttiin siitä, miten nuorten naisten

Pakka sekaisin

Heti alkuun muistutan, etten seuraa erityisesti politiikkaa. Minulla on mielipiteitä, olen äänestänyt

Kuudes joulukuuta

Tänään on 6.12 eli itsenäisyyspäivä. Lipputankoihin on aamutuimaan nostettu liehumaan suomen liput.

Kotiruokaa vai einestä

Söin tänään lounaaksi töissä kaupan valmisruokaa. Aloin lounastauolla miettimään työpäivän aterioiden hintaa

Joulua kotiin

Joulukuuta eletään! Ainakin omalla kohdalla tämä loppuvuosi on kulunut hujauksessa. Tuntuu, että