Processed with VSCO with preset
/

Lissabon pyörätuolilla

Kolme viikkoa Lissabonissa henkilön kanssa, joka on pyörätuolissa. Miten pärjäsimme?

Lissabon voi olla haastava kaupunki pyörätuolilla liikkumiseen, mutta se kuitenkin on mahdollista. Ensimmäiseksi voisin sanoa, että ihmiset täällä ovat aivan ihania. Kaikki ovat avuliaita ja itseasiassa parikin kertaa odottaessa liikennevaloissa, minulta on tultu kyselemään, että tarvitsenko apua. Kyllä se hieman nauratti, että enhän minä täällä olisi, jos tarvitsisin apua. Tiet Lissabonissa voivat olla hieman epämukavia pyörätuolilla liikkuessa, sillä suurin osa on sellaista mukulakiveä. Onneksi melkein kaikkiin tienylityksiin oli tehty rampit, mitkä helpottivat liikkumista. Listasin 6 nähtävää paikkaa, mitä koimme henkilön kanssa, joka on pyörätuolissa ja jotka ovat hyvin kokemisen arvoisia ja mahdollisia juuri pyörätuolilla liikkuessa.

  Top 6 nähtävyyttä Lissabonissa pyörätuolilla liikkuessa

  1. Sightseeing bus tour: Me valitsimme parista bussi yhtiöistä yellow linen. Jokaiseen bussiin pääsee pyörätuolilla ja henkilökunta on todella avulias. Bussi kiertää kaikki parhaat nähtävyydet ja bussista voi hypätä pois kyydistä ja takaisin kyytiin, milloin vain. Valitsimme kaksi linjaa, violetin linjan, joka oli meidän lähtölinja ja se kiersi modernia Lissabonia pitkin. Samaan lippuun otimme sellaisen linjan, joka vie rannikkoa pitkin Belemiin ja sieltä näki mm. Belemin tornin, huhtikuun 25.pv sillan, sekä monia muita nähtävyyksiä. Nämä kaksi linjaa maksoivat 22e/henkilö ja ne olivat voimassa 48tuntia.
  2. Ocenario de Lisboa: Upea akvaario modernin Lissabonin puolella. Kuten aikaisemminkin, henkilökunta oli super avulias ja mikä parasta pääsimme molemmat ilmaiseksi! Hissillä pääsi kätevästi kerroksesta toiseen ja henkilökunta oli hyvin tietoinen meistä ja tarkistivat aina välillä, että kaikki on hyvin.
  3. National Museum of the Azulejo: Kaunis tiilimuseo ja kirkko. Rampit helpottivat kulkua museossa ja erittäin tilavalla hissillä pääsi kerroksesta toiseen. Reissun kruunasi viinilasillinen (2e) alakerrassa olevassa ravintola/kahvilassa, jonka tunnelma oli ihana. Pääsimme molemmat tähänkin paikkaan ilmaiseksi.
  4. Hieronumyksen Luostari ja arkeologinen museo: Koko rakennus itsessään on Belemin helmi. Luostarissa pääsee kulkemaan pyörätuolilla vain alakerrassa, sillä hissiä yläkertaan ei ole, mutta sekin on hyvin upean näköinen. Museossa liikkuminen sujui vaivatta, ramppien ansiosta. Molemmat nähtävyydet olivat ilmaisia meille.
  5. Quinta das Carrafouchas: viinitila Lissabonin läheisyydessä. Vain 10km päässä Lissabonin sijaitsee pieni idyllinen viinitila, joka tuottaa vain n. 3000l viiniä vuodessa. 25eurolla saa maistella 3-4 tilan omia viinejä juustojen ja pienien suolapalojen kera. Viinitilan omistaja on persoona, jonka kanssa ei varmasti tule tylsää.
  6. Praia da Morena ranta: Rannan ympäristössä pääsee kulkemaan puisia lankkuja pitkin. Siellä ei ole maailman helpoin liikkua, mutta se menettelee.  Aivan rannan tuntumaan ei pyörätuolilla pääse, mutta todella viihtyvässä ranta-alueessa eriväristen aurinkotuolien ja varjojen lomassa kelpaa loikoilla pidempäänkin. Heti ranta-alueen takana on todella laadukas ravintola. Toki hinnat vaihtelivat pääruuissa 12e ylöspäin, mutta ruoka oli sen arvoista. Ruokaa ja juomaa pystyi myös tilamaan suoraan aurinkotuolille 3 euron lisämaksulla.

<3:Petra


  1. Valitse haluamasi ilmaiskierrokset
  2. Siirry kasinolle ja rekisteröidy
  3. Kokeile onneasi ilman talletusta
  4. Ilmaiskierrokset uusille asiakkaille


Foodie kaksoset kirjoittelevat matkailusta, ruuasta ja lifestyle vinkeistä.
Instagramit:
@food_by_twins
@petrajosefinaa
@nooravaananen

Edellinen kirjoitus

Toisin kävi

Seuraava kirjoitus

Tahtojen taistelua

Uusimmat Blogit

Hatarat muistikuvat

Kuuntelin töissä puolella korvalla radiota ja siellä puhuttiin siitä, miten nuorten naisten

Pakka sekaisin

Heti alkuun muistutan, etten seuraa erityisesti politiikkaa. Minulla on mielipiteitä, olen äänestänyt

Kuudes joulukuuta

Tänään on 6.12 eli itsenäisyyspäivä. Lipputankoihin on aamutuimaan nostettu liehumaan suomen liput.

Kotiruokaa vai einestä

Söin tänään lounaaksi töissä kaupan valmisruokaa. Aloin lounastauolla miettimään työpäivän aterioiden hintaa

Joulua kotiin

Joulukuuta eletään! Ainakin omalla kohdalla tämä loppuvuosi on kulunut hujauksessa. Tuntuu, että